Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Barış için yola çıkan bisikletçi Bandırma'da

Barış için yola çıkan bisikletçi Bandırma

Barış İçin Pedalla” sloganıyla yola çıkan Meriç Şehit isimli bisiklet sever Bandırma'da.

“Barış İçin Pedalla” sloganıyla yola çıkan Meriç Şehit isimli bisiklet sever Bandırma’da.
Beylikdüzü’nden 31 Mart 2015 tarihinde bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek amacıyla “Barış İçin Pedalla” sloganı ile Türkiye turuna çıkan Meriç Şehit adlı bisiklet sever, Trakya bölgesi turundan sonra Bandırmaya vardı.
Bandırma`da 1 gece konaklamanın ardından Belediye Başkanı Dursun Mirza`yı makamında ziyarette bulundu.
Bandırma Belediyesi`ne yaptığı ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Mirza, Meriç Şehit’i Bandırma’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Mirza “Beylikdüzü`nden Trakya bölgesini dolaşarak kentimize gelen ve bisikletin de ulaşım aracı olduğunu ve can taşıdığını vurgulamak için bu projeyle yola çıkmasından ötürü Meriç kardeşimizi kutluyorum. Barış için doğa için ve daha yeşil bir çevre için hedefledikleri bu yolda destek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum, turunda başarılar ve sağlıklar diliyorum.” diye konuştu.
Meriç Şehit, kendisine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Bandırma Belediyesi’ne teşekkür ederek “1787 km yolu geride bırakarak Bandırma`ya ulaştım. Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu ve üzerinde bir can taşıdığını göstermek için 74 bin kilometre yol kat edeceğim. Turumun sonunda Türkiye’de 74 ili gezmiş olacağım. Bu konuda bana sponsor olan belediyeler ve firmalar ile tur boyunca bana destek olan ve olacak her kişi ve kuruma da teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Hiçbir siyasi amaç gütmeden, kalp sağlığı için, gelecek için, daha yeşil bir Türkiye Cumhuriyeti ve kardeşlik için ‘Barış İçin Pedalla`yacak Meriç Şehit, 74 bin kilometre yol gidecek. Yol planlamasında ziyaret edeceği 75 il bulunan Şehit, her gün 135 kilometre mesafe kat edecek. Birçok sponsor ile her tür ihtiyacı giderilecek olan Şehit’in aynı zamanda yolculuk sırasında nerede olduğunun görülebileceği bir de internet sitesi bulunuyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı